Skip to main content

Omgeving vakantiehuis in Thüringen

Actief

In de omgeving van Hümpfershausen valt genoeg te beleven. De sportieve vakantieganger vindt er naast alle wandelmogelijkheden ook een stevige uitdaging (hoogteverschillen) voor verkenningen op de fiets. De liefhebber kan paardrijden of genieten van een kanotocht op de Werra, een nabijgelegen riviertje. Voor meer actie en natuurplezier is een bezoek Nationaalpark Hainich (gelegen in de buurt van Erfurt) de moeite waard. Het park heeft een boomkronenpad van een halve kilometer.

Shoppen & Cultuur

De stadjes in de buurt, Schmalkalden en Meiningen, nodigen met hun gezellige winkels en terrasjes uit tot een dagje heerlijk struinen. De cultuurliefhebber vindt hier ook theater, diverse musea en kastelen om te bezoeken. Interesse in bouwstijlen uit de regio? Dan is het buitenhuismuseum in Schloss Vesra een echte aanrader. Fulda, Erfurt en de kunststad Weimar liggen iets verder verwijderd van Hümpfershausen. Deze grote steden bieden een ruime keus aan excursiemogelijkheden. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het indrukwekkende oorlogsmonument Kamp Buchenwald.

Ontspannen

In Bad Salzungen is een bezoek aan het Keltenbad zeer de moeite waard. Dit kuuroord heeft o.a. een Dode Zee bad, een groot binnenzwembad, een uitgebreide sauna en speciale zoutwallen (voor mensen met luchtwegaandoeningen). Goed voor een heerlijke relaxdag.

Wandelen langs eeuwenoude bomen

Het landschap nodigt uit tot het maken van heerlijke wandelingen. Korte of lange routes leiden de wandelaar langs boomgaarden, weides met koeien en schapen, monumentale bomen en rustige bospaden. Elk seizoen heeft zijn eigen charme. De natuurliefhebber kan in voorjaar en zomer genieten van de prachtige bloemenweides en de bijzondere vlinders die daardoor aangelokt worden. Wandelend door de bossen word je omringd met vogelgeluiden en kun je regelmatig reeën of een vos spotten. In het najaar is er een enorme variatie in paddenstoelen te vinden. De hoogte-verschillen in het landschap, sommige routes stijgen en dalen stevig, maken het wandelen wel een intensieve bezigheid.