Skip to main content

Huis en natuur vormen één geheel

Het vakwerkhuis (126 m2) heeft een gepleisterde buitenkant, waardoor buiten het vakwerk niet te zien is. In de vorige eeuw koos men hier voor om het huis een luxueuze uitstraling te geven. De begane grond van het huis is gerestaureerd waarbij uitsluitend natuurlijke materialen zijn gebruikt. Het huis heeft daardoor een prettige atmosfeer. De authentieke stijl is teruggebracht, het vakwerk is weer zichtbaar en er is met leem gestuukt. De tweede verdieping is nog in originele staat.

Binnen zie je goed hoeveel liefde en aandacht er is besteed aan deze grondige renovatie. De royale hal is in tweeën gesplitst door een prachtige glas-in-lood wand en oogt daardoor licht. De meeste ruimtes zijn vanuit deze hal bereikbaar. De kamers zijn stijlvol en gezellig ingericht, met in iedere kamer een fijne houtkachel, dé warmtebron in het huis. In de hal staat een grote, goed gevulde boekenkast.

De goed geoutilleerde keuken biedt plaats aan een heerlijk stoere eettafel waar je zelfs met een groot gezelschap royaal aan kunt zitten. Er staat een grote koelkast met vriezer, een 6-pits Boretti met zeer royale oven, magnetron en broodbakmachine, dus alles wat je nodig hebt om uitgebreid te koken en te bakken. De zitkamer is aan de woonkeuken geschakeld. Een sfeervolle ruimte om ’s avonds te relaxen met een boek of te genieten van een gezellige film. De zitkamer heeft een extra houtkachel, een 2-persoons bedstee, een bankje en wat luie stoelen. Onder de bedstee staat de tv (met dvd speler), die weliswaar niet aangesloten is op het net, maar wel geschikt is voor het bekijken van één van de vele aanwezige dvd’s.

Er zijn twee aparte slaapkamers (beide voorzien van een houtkachel) met heerlijke bedden. De grote badkamer is voorzien van een ruime douchecabine, een wastafel en toilet. In een aparte ruimte is een tweede douchegelegenheid geïnstalleerd. Daarnaast is er nog een apart tweede toilet en een huishoudelijke ruimte met o.a. een wasmachine.

De royale tuin (1400m2) is een plek om heerlijk te genieten en biedt volop mogelijkheden om te zonnen of juist de schaduw op te zoeken. Rustzoekers vinden de ultieme ontspanning onder de oude fruitbomen in de boomgaard (1700m2) achter het huis. De prachtige omgeving, het mooie huis en de sfeervolle inrichting daarvan zorgen samen voor een groot gevoel van welbevinden bij de gasten. Daarbij maakt het niet uit of je met een groot gezelschap bent of juist met z’n tweeën.